Huren met een kortlopend contract

Huren voor een korte periode

Dat de banken strenger zijn geworden bij het toekennen van een woonlening, is intussen algemeen geweten. Vastgoedmakelaars kunnen er van meespreken. Het gebeurt soms dat woningen opnieuw in de etalage geplaatst worden na het ondertekenen van het compromis. Reden: kopers botsen finaal op een njet van de bank en krijgen geen lening toegekend.

Korte huurcontracten

Vaak beslissen toekomstige kopers dan om nog een jaartje of twee, drie te huren om dan nog eens de grote stap te wagen. Intussen hebben ze de tijd om verder te sparen voor hun droomwoning. In dit soort gevallen wordt weleens gevraagd naar korte huurcontracten.

Maximum drie jaar

hurenZo’n huurcontract van korte duur wordt afgesloten voor een periode van maximum drie jaar. Aan het einde van de overeenkomst kan het contract dan vrij eenvoudig beëindigd worden, mits een opzeggingstermijn van minstens drie maanden in acht wordt genomen.

En wat als je op het einde van het kortlopend contract nog niet voldoende budget bijeengespaard hebt om te kopen? Dan kan het huurcontract éénmaal onder dezelfde voorwaarden – o.m. tegen dezelfde huurprijs – schriftelijk verlengd worden. Hierbij mag de totale duur de drie jaar niet overschrijden.  Een contract van één jaar kan bvb. dus nog eens met twee jaar verlengd worden.

Lees meer over huurproblemen op de pagina met veelgestelde vragen of bij de nieuwsberichten.

Bron: www.cibweb.be


Huurproblemen - opzegwww.huurproblemen.be